P3 Guld

Vem kan få nog av musik? Oavsett om du gillar pop, rock, rap eller r’n’b så får du alltid höra de allra populäraste låtarna på P3. Det är helt enkelt musikkanalen för den som älskar musik och vill lyssna på många olika typer av musik. En gång per år utser de även årets bästa musik på galan P3 Guld. Kanalen har något för alla tycken och smaker men riktar främst in sig till en publik i åldrarna 15-35 år. Kanalen P3 ägs av Sveriges Radio som är finansierat av staten och den är därför helt reklamfri.

Vinterns gala utser årets vinnare

Varje år arrangerar P3 en gala i samband med att priset P3 Guld delas ut. Priset har funnits sedan 2003 och består av nio olika kategorier: ”Årets artist”, ”Årets grupp”, ”Årets nykomling”, ”Årets låt”, ”Årets dans”, ”Årets hiphop/soul”, ”Årets pop”, ”Årets rock/metal” samt ”Guldmicken” som ges för bästa liveframträdande. Snart är det dags för vinterns stora gala med årets bästa musik och gissningarna om vilka som kammar hem priserna i år haglar. Att vinna P3 Guld är mycket prestigefyllt och en fin uppskattning på det arbete man gör som artist från både människor inom branschen och från ens egna fans.

Veronica Maggio och Miriam Bryant på årets gala

Årets P3 Guld går av stapeln den 21 januari 2017 i Partille arena och det är ett stort antal artister som ska uppträda under galan. Bland dessa artister hittar vi folkkära Veronica Maggio som kommer att göra ett exklusivt framträdande med popgruppen Niki & The Dove. Artisten Miriam Bryant kommer att göra sitt debutframträdande på P3 Guld och artisten säger i intervjuer att det länge varit en dröm att få uppträda på galan. Den nya talangen inom hiphop-världen, Namasenda, är även hon en artist som kommer att uppträda på galan för första gången, och hon ser fram emot det mycket. Artisterna är många och fler namn kommer att läggas till innan galan slutligen går av stapeln.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational