Linkin Parks sångare Chester Bennington har dött

Musikvärlden har nyligen (20 juli) förlorat ytterligare en ikon inom deras bransch. Chester Bennington var enbart 41 år gammal när han hittades död i sitt hem i Los Angeles.

Det var en mycket stor förlust för musikvärlden då han var sångaren i det klassiska bandet Linkin Park.

För länge sedan så gick bandet under namnet Xero, efter många försök att bli signade av ett skivbolag så bestämde sig bandet för att göra sig av med sin dåvarande sångare. I jakt på en ny stjärna som skulle kunna ta bandet dit de önskade så gav de en demo till Chester Bennington som de önskade att han kunde sjunga en bit till. Bandet vart genast överraskade över den makalösa rösten som Chester hade och flög honom genast till dem för att göra sin audition till bandet.

Det tog inte allt för lång tid innan bandet var signade av Warner Bros Records. Hade det inte varit på grund av en copyrightstvist så hade de hetat Xero än idag. Men när de satt och spånade efter vad de nu skulle heta så kom Chester på den briljanta idén om att döpa om bandet till Linkin Park. Hur kom han på det? Jo Chester brukade åka förbi ”Lincoln Park” till jobbet och tyckte det var ett fräckt namn.

Linkin Parks musik var fartfylld, vågad och lyssnade inte efter någon. Attityden ”I don’t give a fuck” var en del  av detta punk/rock/popband. Om det var så att fansen låg hemma i deras sängar och lyssnade på deras musik så studsade de rakt upp och dansade loss och skrek ut alla texterna.

Bandet gjorde en enorm succé redan från start med deras debutalbum Hybrid Theory som släpptes. Albumet innehöll låtarna One Step CloserCrawlingPapercut och In The End.

Till deras sista album, One More Light, så fanns låtarna Heavy, Battle Symphony, Good Goodbye och Invisible.

Efter Chester Benningtons tragiska död så var det många fans som kände extra starkt för det senaste albumet. Linkin Parks låtar hade ofta ett ganska så mörkt tema och låtarna var ganska mörka i sig, då Chester Bennington led av depression under mycket lång tid. Chester vart nämligen sexuellt utnyttjad som barn och det satte mycket djupa spår i honom och till slut så orkade han inte av mer.

Fans över hela världen ser det sista albumet som släpptes 19 maj 2017 som att det var Chesters sätt att säga adjö.

Tv-kanaler, radiostationer och många evenemang över hela världen har visat sin sorg över förlusten av den folkkäre Chester Bennington.

Vila i Frid.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational